Aluje troškintas karpis
Jums prireiks:
1.1 kg karpis,
2.1,5 stiklinės alaus,
3.1 stiklinė atskiesto acto,
4.1 sauja razinų,
nutarkuota citrinos žievelė, 5.3 gvazdikėliai, druskos,
6.4 šaukštai miltų,
7.1 stiklinė džiūvėsėlių,
8.6 kvapnieji pipirai,
9.6 juodieji pipirai.
Veiksmai:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 – 40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą. Skanaus!