Žąsis su obuoliais ir razinomis


Jums prireiks:
4kg žąsies, 50g druskos, 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų, 2g džiovintų mairūnų, 1kg obuolių, 100 g razinų,

Veiksmai:

4kg žąsį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite 50g druskos, išmaišytos su 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų ir 2g džiovintų mairūnų ir palikite parai. 1kg obuolių nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius, išmaišykite su 100 g nuplautų ir nusausintų razinų. Įdarykite žąsį, užsiūkite, suvyniokite į foliją, dėkite skardon, aplink sudėliokite sveikus obuolius ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 3 val. Būtinai sekite, kad atskirai sudėti obuoliai neperkeptų ir neištižtų, – kai tik jie pasidarys minkšti, išimkite ir padėkite atskirai. Baigus žąsiai kepti, nuimkite foliją, nupilkite riebalus ir dar kepkite, laistant riebalais, kol gražiai apskrus.

Vincentas Sakas

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...