Šokoladiniai irisai

Jums prireiks:
 (25 saldainiai) 
 125g grietinėlės  
 100g cukraus 
 50g švelniai kartaus šokolado 
 Šaukštelis kakavos miltelių 
 plėvelės formai iškloti arba 
 beskonio aliejaus  jai ištepti
Veiksmai:
 Grietinėlė  įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi  ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę  ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi.  Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse. 
