Skumbrė normandiškai


Jums prireiks:

4 skumbrės (apie 250 g)
2 svogūnai
5 dideli obuoliai
250 ml sidro (geriau obuolių )
50 ml obuolių acto
30 g sviesto
10 nedidelių svogūnų laiškai
druskos, pipirų

Veiksmai:

Nuvalytas skumbres pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti svogūną ir obuolį, juos supjaustyti apvaliomis skiltelėmis. Įdėti į puodą, ant jų uždėti žuvį, įpilti sidro ir acto. Užvirti ir pavirinti dar 5 min. ant silpnos ugnies. Po to nuimti ir atvėsinti puode. Nulupti likusius obuolius, supjaustyti į 4 dalis. Keptuvėje pašildyti sviestą ir sudėti supjaustytus obuolius. Greitai vartant apkepti (atsargiai, kad nepasidarytų košė). Iš žuvies padaryti filė, išdėlioti į serviravimo lėkštę, papuošti obuoliais. Lėkštę padėti karštai. Nuovirą pavirinti, kad sumažėtų iki 3-jų ketvirčių ir apipilti filė. Pabarstyti pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.

Similar Posts