Viščiuko paštetas tešloje (angliška virtuvė)

Jums prireiks:
1 viščiukas, 
 100 g prieskoninių  daržovių, 
 250 g kiaulienos, 
 250 g šviežių lašinių, 
 1 svogūnas,  
 1 trynys, 
 1 stikliukas degtinės,  
 1 stikliukas vyno, 
 1 šaukštas riešutų branduolių, 
 žiupsnelis druskos,   mairūno, 
 muskato riešuto, čiobrelių,  pipirų.  
 Tešlai: 
 350 g miltų, 
 2 tryniai, 
 150 g margarino,  
 5-6 šaukštai šalto vandens, 
 žiupsnelis druskos.  
 Drebučiams: 
 1 stiklinė paukštienos sultinio, 
 0,5 stiklinės raudonojo  vyno, 
 truputis druskos,   
 20 g želatinos.
Veiksmai:
Nupjaukite viščiuko krutinę, o likusią mėsą su kaulais dėkite į puodą ir virkite 45 minutes. Veršieną, kiaulieną ir lašinukus supjaustykite mažais gabalėliais ir visą mėsą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska   ir prieskoniais ,  apipilkite vynu ir degtine,  pabarstykite supjaustytu svogūnu  ir palaikykite šaltai  2 valandas. Išvirusią vištieną nuimkite nuo kaulų ir dukart permalkite kartu su marinuota mėsa. Krūtinėlę palikite nemaltą. Mėsą dar kartą pasūdykite, suberkite sutrintus riešutus ir gerai išminkykite. 
 Tešlai miltus supilkite ant lentelės, sudėkite sukapotą margariną,  padarykite duobutę, į ją įleiskite trynius, supilkite vandenį, pabarstykite druska   ir skubiai suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių palaikykite šaltai , po to iškočiokite ir išklokite kekso formos indą, paliekant 1 cm aukščio tešlos kraštus. Iškočiokite dangtelį. 
 Ant tešlos dėkite pusę tešlos masės, ant jos viščiuko krūtinėlę ir ant viršaus likusią pašteto masę. Viską uždenkite iškočiotu dangteliu ir su pagrindu kraštus sujunkite pynute. Viduryje pradurkite dvi skyles garams išeiti. Aptepkite kiaušiniu  ir dėkite kepti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 40 minučių. 
 Paruoškite drebučius. Sultinį su vynu užvirinkite, sudėkite ištirpintą želatiną,  pasūdykite, pagardinkite prieskoniais  ir atšaldykite. Stingstančius drebučius per apvalias skyles supilkite ant pašteto. Patiekiant paštetą supjaustykite jį 2 cm dydžio gabalais ir papuoškite daržovėmis. Skanaus !
