Apkepas su šviežiais vaisiais


Jums prireiks:
65 g kruopų,
170 g pieno ar vandens,
10 g cukraus,
5 g sviesto,
0,5 kiaušinio,
60 g šviežių obuolių,
5 g grietinės,
5 g džiūvėsėlių,
75 g vaisių padažo,
druskos.

Veiksmai:

Piene arba vandenyje išvirta biri ryžių, sorų arba manų košė ataušinama iki 70 laipsnių, sudedamas cukrus, žalias kiaušinis ir išmaišoma. Pusė masės dedama į džiūvėsėliais pabarstytą skardą, išlyginama, ant viršaus sudedami 1 cm kubeliais supjaustyti žali nulupti vaisiai ir vėl uždengiama masės sluoksniu. Viršus sulyginamas, patepamas kiaušiniu, sumaišytu su grietine, ir kepama orkaitėje.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...