Troškinti ankštpipiriai
Jums prireiks:
800 g geltonų, žalių ir raudonų ankštpipirių,
2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus,
1 česnako skiltelė, 1/8 l daržovių sultinio,
1 šaukštas saldžių raudonų jų pipirų,
2 šaukštai pjaustytų petražolių
Veiksmai:
Orkaitė įkaitinama iki 2500. Ankštpipiriai sudedami ant skardos ir 8-10 minučių skrudinami orkaitėje. Jei jie ima smarkiai ruduoti, ankštis reikia ištraukti iš orkaitės ir 5 minutes palaikyti suvyniotas drėgnoje drobelėje. Tada plonutė odelė nuneriama, išpjaunami kotgaliai, ankštys perrėžiamos pusiau ir išvalomos. Šaltu vandeniu nuplaunamos ir nusausinamos ankštys supjaustomos skersai plačiais rėžiukais. Svogūnai nulupami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais. Nuluptas česnakas taip pat labai smulkiais supjaustomas. Dideliame troškintuve įkaitintame aliejuje svogūnai ir česnakai apkepinami, kol pasidaro skaidrūs. Sudedami ankštpipiriai, vartant pakepinami, užpilami sultiniu, pasūdomi ir uždengti troškinami 5-10 minučių ant mažos ugnies. Paskui ankštpipiriai dar pagardinami pagal skonį, suberiami raudonieji pipirai, užbarstomos petražolės.