Žuvis su varškės padažu
Jums prireiks:
600g. žuvies
100 g. varškės sūrio
1 valgomas šaukštas grietinės
1 citrina
30 g. sviesto arba margarino
1 valgomas šaukštas pyrago džiuvėsėlių
druska
pipirai
aliejus
Padažui :
150 g. pieno
30 g. miltų
150 g. grietinėlės
40 g. sviesto
50 g. fermentinio sūrio
druska
balti malti pipirai
kvapai
Veiksmai:
Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais.
Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti žuvies porcijas, pbarstyti pyrago džiuvėsėliais, ant viršaus sudėti gabaliukus sviesto. Kepti 20 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus ir truputį pakepti. Po to supilti pieną, grietinėlę ir viską maišant užvirinti. Sudėti sutarkuotą fermentinį sūrį, druską ir pipirus, kvapus. Viską pavirti 3 min.