Vaisiniai sausainiai


Jums prireiks:
⅓ puodelio riebalų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis vanilės;
1¼ puodelio miltų;
1 puodelis maltų linų sėmenų;
1 arb. šaukštelis sodos;
½ arb. šaukštelio druskos;
1 arb. šaukštelis cinamono;
¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio avižinių miltų;
1 puodelis razinų;
½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių;
½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).

Veiksmai:

Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.

Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.

Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.

Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...