Ryžių apkepas su varške
Jums prireiks:
60 g ryžių,
170 g vandens,
20 g razinų,
40 g varškės,
0,25 kiaušinio,
15 g cukraus,
truputis vanilinio cukraus,
5 g lydyto sviesto,
5 g džiuvėsėlių,
35 g grietinės arba
75 g vaisių padažo,
druskos.
Veiksmai:
Išvirtą birią ryžių košę su razinomis ataušinkite iki 70º, sudėkite pertrintą varškę, mažame vandens kiekyje ištirpintą vanilinį cukrų. Kiaušinio baltymą gerai išplakite, plakdami įberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Košę dėkite į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm sluoksniu. Viršų palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kiaušiniu ir kepkite, kol pasidarys gelsva pluta iš viršaus ir apačios.
Karštą apkepą supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisių padažu. Skanaus !