Purus grybų apkepas su pyragu


Jums prireiks:
350 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 didelis svogūnas,
3 šaukštai sviesto arba margarino,
200 g sužiedėjusio pyrago,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
druskos, pipirų,
3 kiaušiniai,
krapų arba petražolių lapelių,
1 Šaukštas grietinės,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Grybus sumalti mėsmale. Pyrago riekutes išmirkyti piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspausti. Puode ištirpinti šiek tiek riebalų, juose pakepinti grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėti prieskonius. Likusį sviestą išsukti įdėti kiaušinių trynių, dar kartą gerai išsukti, sumaišyti su grybais ir su išplaktais kiaušinių baltymais. Mišinį sudėti į riebalais pateptą skardą, paviršių apipilti grietine, apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Žalumynus įmaišyti į masę arba jais apibarstyti iškepusį apkepą. Apkepą patiekti karštą su ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Galima duoti ir virtų arba keptų bulvių. Skanaus!

Similar Posts