Įsimylėjęs vėžys
Jums prireiks:
(2 porcijoms)
4-6 virti vėžiai
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto arba margarino
50 ml sauso balto vyno
0,5 šaukštelio Dijon garstyčių
1-2 šaukštai pomidorų pastos
2-3 šaukšteliai Demerara cukraus
1 pomidoras
100 ml liesos grietinėlės
Veiksmai:
Išdarinėkite vėžį, išimkite mėsą iš žnyplių ir galvos. Supjaustykite uodegos mėsą kubeliais. Nuplikykite ir nulupkite pomidorą, išimkite sėklas bei supjaustykite jį kubeliais.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną, ir pakepkite riebaluose kol suminkštės. Įpilkite vyno, pomidorų pastos, garstyčių, grietinėlės ir Demerara cukraus, užvirkite. Sudėkite supjaustytus vėžius ir pomidorą.
Į dvi lėkštes išdėkite virtus ryžius. Išdėliokite pakeptą vėžių mišinį aplink ryžius. Patiekite su salotomis ir prancūziškomis bandelėmis. Taurė balto vyno puikiai tiks prie patiekalo.