Vištiena su vynuogėmis džemo patale


Jums prireiks:
2 didelių vištienos krūtinėlės filė arba kalakutienos gabalėlių,
1 šaukšto margarino ar sviesto,
½ stiklinės vynuogių be kauliukų,
¼ stiklinės obuolių ar serbentų džemo,
1 šaukšto sauso chereso arba balto sauso vyno,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
1/8 šaukštelio druskos,
1 šaukšto smulkintų petražolių.

Veiksmai:

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su likusiais nuo mėsos riebalais sudėkite obuolių ar serbentų džemą, sausą cheresą arba baltą vyną, citrinų sultis ir druską. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys džemas. Sudėkite vynuoges ir petražoles. Dar truputį pakaitinkite. Prieš patiekiant, vištienos ar kalakutienos kepsnelius apipilkite gauta mase. Užteks dviems žmonėms.

Gaminimo laikas: 20 minučių

Similar Posts