Marinuota veršiena su grietine
Jums prireiks:
500 g veršienos,
4 šaukštai citrinos sulčių,
2 šaukštai aliejaus,
svogūnas,
petražolė,
morka,
pipirų,
druskos,
2 šaukštai miltų,
riebalų,
1,5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės grietinės,
petražolės lapelių.
Veiksmai:
Mėsą supjaustyti, pamušti, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų daržovių ir uždengus palaikyti 2 valandas šaltai. Tada mėsą apvolioti miltuose, pakepinti, sudėti į puodą, įpilti marinato, vandens, sudėti prieskonius ir troškinti 20 minučių. Vėliau iš skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa, pagaminti padažą su miltais, grietine ir petražolės lapeliais. Mėsą patiekti su padažu. Skanaus.