Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas
1. Aguonas nuplikinti karštu vandeniu ir sumalti mėsmale bent 3 kartus.
2. Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.
3. Margariną išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais (trynius dėti po vieną).
4. Į margarino masę dalimis įmaišyti aguonas ir obuolius.
5. Sudėti manus, kepimo miltelius ir aliejų.
6. Iki standžių putų išplanti kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
7. Apvalią, nuimamais kraštais formą patepti aliejumi ir sudėti tešlą. Kepti maždaug valandą 180 laipsnių orkaitėje.
8. Pyragą šiek tiek atvėsinti.
9. Įdėjus į indą su vandeniu išlydyti šokoladą ir juo apipilti pyrago viršų.
10. Per naktį palaikyti šaldytuve ir kitą dieną skaniai suvalgyti 🙂
p.s. jeigu šokolado glajus būtų per kietas ir gražiai nesipjaustytų – pjaustykite jį su peiliu, pašildytu po karštu vandeniu.
Išeiga:
8-10 nemažų gabalų.
Kaina:
Maždaug 7 litai.