Home Desertai Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

1. Aguonas nuplikinti karštu vandeniu ir sumalti mėsmale bent 3 kartus.

2. Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.

3. Margariną išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais (trynius dėti po vieną).

4. Į margarino masę dalimis įmaišyti aguonas ir obuolius.

5. Sudėti manus, kepimo miltelius ir aliejų.

6. Iki standžių putų išplanti kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

7. Apvalią, nuimamais kraštais formą patepti aliejumi ir sudėti tešlą.  Kepti maždaug valandą 180 laipsnių orkaitėje.

8. Pyragą šiek tiek atvėsinti.

9. Įdėjus į indą su vandeniu išlydyti šokoladą ir juo apipilti pyrago viršų.

10. Per naktį palaikyti šaldytuve ir kitą dieną skaniai suvalgyti 🙂

p.s. jeigu šokolado glajus būtų per kietas ir gražiai nesipjaustytų – pjaustykite jį su peiliu, pašildytu po karštu vandeniu.

Išeiga:

8-10 nemažų gabalų.

Kaina:

Maždaug 7 litai.