Home Desertai Keksas su riešutais

Keksas su riešutais


Jums prireiks:

Stiklinė kukurūzų miltų,
8 kiaušiniai,
stiklinė kvietinių miltų,
100 g vanilinio cukraus,
200 g medaus,
300 g graikinių riešutų,
margarino,
džiūvėsėlių.
Glajui:
stiklinė cukraus pudros,
4 šaukštai citrinos sulčių,
žiupsnelis šafrano.

Veiksmai:

Riešutus sumalkite, sumaišykite su kukurūzų ir kvietiniais miltais. Kiaušinių trynius išsukite su medumi, bei vaniliniu cukrumi. Suberkite riešutus su miltais, gerai išmaišykite ir sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus. Tešlą supilkite į kepimo formą, išteptą riebalais, bei apibarstytą džiūvėsėliais. Kepkite 40 minučių, 180 laipsnių karštumo temperatūroje.
Į prikaistuvį įpilkite pusę stiklinės vandens, suberkite cukraus pudrą, supilkite citrinos sultis ir vandenyje išmaišytą šafraną. Viską 10 minučių virkite ant ugnies, paskui taip pagamintu glajumi ištepkite jau ataušusį keksą.