Minkštas meduolis
Jums prireiks:
2,5-3 stiklinės kvietinių miltų arba rupių ruginių miltų, 3 kiaušiniai, stiklinė rūgusio pieno, stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti stiklinę geros varškės), 2 stiklinės medaus, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukšteliai prieskonių mišinio šaukštelis sodos
Veiksmai:
Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirštumo. Paruošta tešla išpilama į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepama 30-40 min. nekarštoje orkaitėje.