Obuoliai apelsinų žievelių padaže


Jums prireiks:
400 g obuolių, 1 stiklinė vandens, 2 šaukštai cukraus.
Padažui: 1 stiklinė vandens, 3 šaukštai-cukraus, 10 g bulvių krakmolo, 30 g apelsinų žievelių, l trynys.

Veiksmai:
Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino .) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukrumi iki purumo. Į trynio masę, smarkiai sukant, supilamas karštas kisielius. Padažas atšaldomas maišant.
Nulupti obuoliai perplaunami pusiau, išverdami sirupe, išgriebiami kiauru samčiu, sudedami į stiklinį plokščią pusdubenį, atšaldomi ir užpilami padažu.

Similar Posts