Dvisluoksnis obuolių pyragas
Jums prireiks:
Šviesi tešla:
Miltai 150 g
Kiaušiniai 1 vnt
Cukrus 50 g
Sviestas 50 g
Varškė 150 g
Kiaušiniai 2 vnt
Grietinė 50 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Vanilinis cukrus šaukštelis
Kakavinė tešla:
Miltai 120 g
Kiaušiniai 1 vnt
Sviestas 100 g
Cukrus 100 g
Kakava 70-80 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Vanilis cukrus šaukštelis
Obuoliai (smulkiai pjaustyti) dubenėlis
Veiksmai:
Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įmušti po vieną kiaušinį ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną. Į kakavinę tešlą įberti kakavos ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios. Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 45 min, 180 laipsnių temperatūroje.