Kūčių obuolių pyragas
Jums prireiks:
1000g šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos, 600g obuolių, 120g cukraus, 2g maltų cinamonų
Veiksmai:
Iš 1000g atlaidintos šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos iškočioju keturis 29×29 cm dydžio plonus lakštus. 600g obuolių nulupu, išpjaustau sėklalizdžius ir supjaustau labai plonomis skiltelėmis, juos atsargiai išmaišau su 100 cukraus ir 2g maltų cinamonų. Mažą 29×29 cm kepimo skardą patepu aliejumi, išbarstau miltais, ant skardos dedu vieną tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir uždengiu kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuoju 3 kartus. Pyragą pabarstau 20g cukraus ir kepu 180 C temperatūroje apie 40 min. Šį pyragą patiekiu su trintomis braškėmis.
Vincentas Sakas (Pagal mane tai yra pats skaniausias iš visų man žinomų obuolių pyragų, todėl jį kepu tik Kūčių vakarienei.)