Home Desertai Tortai Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas

Jums prireiks:
300 g cukraus 3 kiaušiniai 125 g sviesto 250 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 90 g kakavos 200 g pieno 100 g lazdyno riešutų Kremui: 200-300 g plaktos grietinėlės 150 g braškių ar kitokio džemo Papuošimui: 200 g juodojo šokolado 100 g lazdyno riešutų

Veiksmai:
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1 valandą. Jei tešla, įbedus medinę lazdelę nelips, išjungti orkaitę. Kai orkaitė atvės, tortą išimti iš formos ir perpjauti į tris dalis. Blynus pertepti plakta grietinėle, ant viršaus uždėti džemo. Blynus sudėti vienas ant kito. Torto viršų aplieti ištirpintu šokoladu ir papuošti riešutais