Tortas „Paukščių pienas“
Jums prireiks:
Tešlai: 4 kiaušiniai, po 200 g cukraus miltų. Kremui: 200 ml pieno, 300 g sviesto arba margarino, 10 kiaušinių, 400 g cukraus, šaukštas miltų, 40 g želatinos, vanilino. Glajui: 5 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno, 100 g cukraus, 50 g sviesto . Formai: riebalų.
Veiksmai:
Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių. Kremui želatiną užpilkite 150 g šilto vandens ir palikite 30 minučių brinkti. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su puse cukraus, supilkite pieną, išmaišykite, berkite miltus, vėl išmaišykite. Dubenį su mase dėkite į didesnį indą su karštu vandeniu, maišydamos kaitinkite, kol užvirs. Atvėsinkite. Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sviestą ar margariną, įberkite vanilino ir viską išplakite iki vientisos masės. Tada pašildykite, bet neužvirkite išbrinkusios želatinos, perkoškite ir atvėsinkite. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki putų, greitai, visą laiką maišydamos, supilkite želatiną . Galiausiai trynių ir baltymų masę sumaišykite. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Ant vieno papločio tepkite paruoštą kremą, antrąjį vožkite ant viršaus. Glajui skirtus produktus sumaišykite, ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Aptepkite juo torto viršų ir šonus. Puoškite žirniukais, vaisiais, cukatomis, riešutais.