Varškės desertas


Jums prireiks:
4-5 šaukšteliai želatinos
500 g varškės sūrelių
1/4 l pienos
žiupsnelis druskos
4šaukštai juodųjų serbentų sulčių
2 šaukštai citrinų sulčių
50 g miltinio cukraus
80g susmulkinto karčiojo šokolado
1 šaukštas lazdynų riešutų

Veiksmai:

Desertą puošti vyšniomis, šokolado drožlėmis, plakta grietinėle.

Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Sūrelius, pieną ir druską ištrinti iki minkštos vientisos masės. Įšbrinkusią želatiną ištirpdyti 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėsti į kremą, greai išmaišyti ir padalinti į tris dalis. Vieną dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti į taures. Kitą dalį sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišyti su riešutais ir cukrumi. Tai trečiasis deserto sluoksnis. Palikti, kad atvėstų. Papuošti plakta grietinėle, vyšnia ir šokolado drožlėmis.

Receptą atsiuntė Marius iš Kauno

Similar Posts