Želė skanumėlis
Jums prireiks:
3 spalvų ir skonių želė pakeliuose
2 šaukštų želatinos
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
šaukštelio vanilinio cukraus
Geltonos želė užpilui – 0,3 kg konservuotų persikų,
mangų,
kriaušių,
pjaustytų apelsinų ar mandarinų gabaliukų.
Raudonos želė užpildui – 0,3 kg šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų,
taip pat galite naudoti šaldytas arba šviežias braškes ar žemuoges,
avietes
Žalios želė užpildui – 2 bananų
Veiksmai:
Paprastą želatiną (2 šaukštus) užpilkite 300 ml vandens ir palikite valandai išbrinkti. Tuo metu pasirinktą spalvotą želė suberkite į atskirus indelius ir pagal instrukciją užpilkite vandeniu. Papildomai įberkite po 1-2 šaukštus cukraus. Tuomet indelius pašildykite ant ugnies ar mikrobangų krosnelėje ir maišykite, kol želatina ir cukrus visiškai ištirps. Jokiu būdu neužvirkite! Į ištirpusią želė sudėkite pasirinktus pagal spalvą ir skonį smulkintus vaisius. Kuomet spalvota želė aušta, ant ugnies ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite paprastą želatiną . Supilkite kondensuoto pieno indelį, vanilinį cukrų. Jei naudojote kondensuotą pieną, papildomai įpilkite 100-150 ml vandens, jei naudojote grietinėlę, įberkite 2-3 šaukštus cukraus. Viską gerai išmaišykite. Pradėkite sluoksniuoti .Sluoksniavimo tvarka tokia: spalvota želė, balta želė ir t.t Tortą geriausiai palikti per naktį stingti. Prieš patiekiant indą su tortu pamerkite trumpam į karšto vandens vonelę ar užkimštą kriauklę, pilną karšto vandens, su peiliu atskirkite viršutinį kraštą. Norėdami įsistikinti, ar tortas atlipo nuo kraštų, indą su želė pasukinėkite tarp rankų. Atlipęs želė tortas nesisuks. Indą su tortu uždenkite padėklu ar didele plokščia lėkšte ir apverskite. Želė tortas turi iškristi ant padėklo. Apvalykite padėklo kraštus popierine servetėle ir dar 1 valandai padėkite į šaldytuvą.