Prancūziškas obuolių punšas
Jums prireiks:
1 l stiprios arbatos,
100 g rudojo gabalinio cukraus,
500 g apyrugščių obuolių,
1/2 ananaso,
1/2 laimo,
1/2 cinamono lazdelės,
2 gvazdikėliai,
3 kalendros sėklos
3 pimento sėklos,
1/8 l kalvadoso,
1/4 l grietinėlės,
rudojo gabalinio cukraus
Veiksmai:
Paruošti stiprią arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti per sietelį ir dar karštą gėrimą išpilstyti į stiklines arba taures. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir papuošti grūstu gabaliniu cukrumi. Skanaus!