Anties krūtinėlė su apelsinų padažu
Jums prireiks:
anties krūtinėlės – 300 g
druskos – 3 g
maltų baltųjų pipirų – 1 g
apelsinų – 300 g
cukraus – 80 g
spanguolių – 30 g
raudonojo sauso vyno – 100 g
brendžio – 20 g
melisų lapelių – 2 g
Veiksmai:
Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, paruošta krūtinėlė turėtų būti su krauju (vidinė krūtinėlės temperatūra būtų +55 °C).
Nulupkite apelsino žievelę ir supjaustykite šiaudeliais (turėtumėte gauti 5 g). Apelsiną įpjaukite taip, kad galėtumėte išpjaustykite skilteles (jas patieksite garnyrui), palikdami jas skiriančias luobeles. Iš apelsinų likučių išspauskite sultis.
Į du puodus lygiomis dalimis suberkite cukrų ir kaitinkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į viena puodą supilkite raudonąjį vyną, o į kitą – apelsinų sultis. Kai puodas su vynu užvirs, suberkite šaldytas spanguoles, o į kita suberkite apelsinų žieveles, supjaustytas šiaudeliais (5 g), ir supilkite brendį.
Šaltinis: maxima.lt