Apkeptos paprikos sriuba
Jums prireiks:
4 vidutinės raudonosios paprikos
1 nedidelė geltonoji paprika
1-2 nedideli kajeno pipirai
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g vištienos sultinio
0,5 puodelio grietinėlės
Veiksmai:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Perpjaukite pipirus pusiau, pašalinkite kotelius, membranas ir sėklas. Sudėkite pipirus nupjauta puse žemys ant folija išklotos kepimo skardos. Sudėkite česnaką . Patepkite pipirus ir česnaką aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol odelės pradės skilinėti. Apvyniokite pipirus folija; palikite išjungtoje orkaitėje 20-30 minučių arba kol atvės. Naudodami skutimo peilį, nuimkite pipirų odeles.
2. Padažo inde sumaišykite raudonąją papriką ir kajeno pipirus bei vištienos sultinį. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite neuždengtą 7 minutes arba kol skysčio sumažęs trečdaliu. Truputį atvėsinkite. Tuo tarpu mikseryje sumaišykite pakepintą geltonąją papriką ir 1/4 puodelio grietinėlės. Uždenkite ir gerai išmaišykite (kol taps vienalyte piure). Perdėkite į nedidelį indą. Uždenkite; atšaldykite.
3. Tame pačiame mikseryje suplakite pusę raudonųjų paprikų mišinio iki vientisos masės. Grąžinkite suplaktą masę į tą patį indą. Sudėkite likusią grietinėlę. Virkite maišydami, iki gerai įkais. Sudėkite į patiekimo indus. Įdėkite 2 šaukštus geltonosios paprikos kremo į kiekvieną porciją, šaukštu suformuodami sūkurius. Pabarstykite baziliku.
Pagal http://receptai.ten.lt