Aviena mairūno padaže
Jums prireiks:
500 g avienos,
2,5 stiklinės vandens,
druskos,
gvazdikėlis,
svogūnas,
gabalėlis saliero,
morka.
Garnyrui:
4 morkos,
2 pastarnokai,
6 bulvės.
Padažui:
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
mėsos sultinio,
½ citrinos sulčių,
½ šaukštelio mairūno,
2 šaukštai supjaustytų petražolės lapelių.
Veiksmai:
Mėsą sudėti į verdantį vandenį, pasūdyti, sudėti prieskonius ir virti 1 valandą. Dalį mėsos sultinio perpilti į kitą indą ir jame išvirti garnyrui skirtas morkas, pastarnokus ir bulves. Pagaminti padažą: svieste pakepinti miltus, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Paskaninti citrinos sultimis ir mairūnu.Mėsą supjaustyti, apipilti padažu ir patiekti su garnyru. Skanaus.