Badeno slyvų tortas
Jums prireiks:
Tešlai:
1.6 kiaušiniai,
2.100 g cukraus,
3.1 pakelis vanilinio cukraus,
4.100 g miltų,
žiupsnis kepimo milteliu,
žiupsnelis druskos,
5.2 šaukštai romo,
6.40 g džiūvėsėlių,
7.150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Pertepimui ir papuošimui:
8.1 kg slyvų,
9.5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
10.2 malti gvazdikėliai,
11.1/2 l plaktos grietinėlės,
12.2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.
Veiksmai:
Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą [ 26cm skersmens formą] sukrėsti tešlą ir kepti įkaitontoje orkaitėje [175 C].
Iš slyvų išimti kauliukus. Slyvas pagardinti cukrumi , cinamonu, gvazdikėliais ir pavirinti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. Apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą – plakta grietinėle . Torto viršų aptepti plakta grietinėle ir papuošti.
Torto tešlą ir slyvų masę galima paruošti iš vakaro. Skanaus!