Baklažanų ir cukinijų suktinukai
Jums prireiks:
1 cukinija
1 baklažanas
alyvų aliejaus
prieskoninės druskos
salotų
4 gabalėliai paruoštos žuvies mėsos
sezamų
Įdaras
75 g ožkos pieno sūrio
6 saulėje išdžiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų
150 ml trintos varškės
1 trinta česnako skiltelė
šviežių bazilikų
Veiksmai:
Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai į 8 ½ – 1 cm storio riekeles. Patepkite alyvų aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, sutrinkite sūrį.
Išmaišykite visus įdaro ingredientus.
Jeigu ruošiatės patiekti žuvį ar mėsą, ją iškepkite.
Keptuvėje apkepkite cukinijos ir baklažano riekeles. Pabarstykite sezamais.
Baklažano riekeles uždėkite ant cukinijos riekelių ir ant viršaus uždėkite įdarą. Suvyniokite ir persmeikite dantų krapštuku, kad laikytųsi. Išdėliokite suktinukus ant gražių salotų lapų.
Sylvia Danielsson
Vaisiai, uogos ir daržovės