Baklažanų ir morkų žalieji ikrai
Jums prireiks:
5 kilogramams baklažanų,
1,5 kg morkų,
2,5 kg žalių ankštpipirių,
1 kg svogūnų,
500 g aliejaus, druskos pagal skonį.
Veiksmai:
Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai . Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nuskustos morkos perpjaunamos išilgai perpus arba į keturias dalis. Gerokai prinokę pomidorai perpjaunami pusiau arba į keturias dalis, sumalami mėsmale arba sutarkuojami plastmasine trintuve, paskui nusunkiami per emaliuotą arba plastmasinį kiaurasamtį. Nusunkiamos iš baklažanų išsiskyrusios karčios sultys, baklažanai perplaunami šaltu vandeniu ir kartu su paruošta paprika ir morkomis sumalami mėsmale. Šitaip paruoštos daržovės gerai išmaišomos. Ant ugnies pastatomas aliejus, kuriame kepinami, kol pageltonuoja, smulkiai supjaustyti svogūnai. Į juos sudedamos sumaltos daržovės ir verdamos 30 -40 minučių. Mišinys pasūdomas pagal skonį ir verdantis pilstomas į stiklainius, kurie tuoj pat sandariai uždaromi ir statomi į didelį indą su karštu vandeniu. Sterilizuojami 15 minučių.