Brokolių ir varškės apkepas
Jums prireiks:
1 kg brokolių,
3 – 4 šaukštai pieno,
50 g sviesto arba margarino,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
1 – 2 tryniai,
100 g varškės,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
kmynai, cukrus, druska.
Veiksmai:
Brokolius išvirti pienu užbalintame, pasūdytame ir truputį pasaldintame vandenyje. Išvirus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į sviestu išteptą indą. Miltus pakepinti su sviestu , praskiesti grietine, maišant užvirti. Varškę su tryniais gerai išmaišyti, sudėti pravėsintą grietinės tyrę, paskaninti cukrumi, išbrinkytais kmynais, pasūdyti. Paruoštą masę užpilti ant brokolių, paviršių apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 20 minučių. Skanaus!