Bulvių ir dešros apkepas


Jums prireiks:

4 – 5 bulvės,
200 g virtos dešros,
2 – 3 svogūnai,
2 morkos,
100 g margarino,
maltų kalendrų grūdeliai,
1 stiklinė grietinės,
50 g olandiško sūrio,
druska.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, 3 – 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite riebaluose. Morką stambiai sutarkuokite, dešrą supjaustykite griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuokite bulves , dešrą, svogūnus ir tarkuotas morkas. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Supilkite likusią grietinę, užbarstykite smulkiai tarkuotą sūrį,,,,,. Kepkite orkaitėje 25 – 30 minučių.

Similar Posts