Daržovių ikra su obuoliais


Jums prireiks:

1 kilogramui baklažanų – 500 g saldžiųjų ankštpipirių,
500 g svogūnų galvelių,
1 kg gerai prinokusių pomidorų, 150 g obuolių,
arbatinis šaukštelis cukraus ir druskos pagal skonį. 

Veiksmai:

Plačiame negiliame puode pašildoma 200 ml aliejaus, o kai pradeda garuoti, įmetama smulkiai supjaustyto svogūno. Kai svogūnas ima geltonuoti (jokiu būdu negalima jo perkepinti), sudedami smulkiai supjaustyti prinokę pomidorai . Indas uždengiamas dangčiu, pomidorai toliau troškinami ant nedidelės ugnies, retkarčiais pamaišomi. Paskui į juos iškart sudedami smulkiai kubeliais supjaustyti nelupti baklažanai , smulkiai pjaustyti saldieji ankštpipiriai, iš kurių pašalintos sėklos, ir stambiai sutarkuoti obuoliai. Viskas sumaišoma ir dar patroškinama ant nedidelės ugnies, dažnai pamaišoma. Kai baklažanai pasidaro minkšti, dangtis pastumiamas į šoną, kad išgaruotų vandens perteklius.

Kartu su baklažanai s įdedamas ir aštrusis ankštpipiris (neperpjautas), tačiau maišant reikia žiūrėti, kad neperplyštų. Troškiniui jis suteikia malonų karstelėjusį skonį.

Ikrai turi vienodai virti ant nedidelės ugnies, kol pasidaro reikiamo tirštumo. Baigiant virti įberiama maltų juodųjų pipirų ir cukraus. Verdantys ikrai pilami į stiklainius, kurie tuoj pat sandariai uždaromi ir 20 minučių sterilizuojami. Ikrus galima laikyti ir nesterilizuotus, jeigu jie labai tiršti.

Similar Posts