Daržovių troškinys
Jums prireiks:
Po 1 raudoną, žalią ir geltoną saldų pipirą,
1 cukinija
2 svogūnai
3 česnako skiltelės
400 g baklažanų
6 šaukštai alyvų aliejaus
1 šaukštas druskos
½ šaukštelio šviežių rozmarinų
Pluoštelis žalumynų – šviežių čiobrelių ir bazilikų
2 mėsingi pomidorai, 1 šaukštas pjaustytų petražolių
Veiksmai:
Saldieji pipirai perrėžiami, išvalomos sėklos ir pertvaros, ankštys nuplaunamos ir supjaustomos rėžiukais. Nuplauta cukinija ir svogūnai supjaustomi griežinėliais, o česnakai susmulkinami. Baklažanai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais. Didelėje keptuvėje svogūnai kepinami įkaitintame aliejuje, kol pasidaro skaidrūs, sudedami saldieji pipirai , trumpai apkepami, suberiami baklažanų gabaliukai ir truputį pasūdomi. Patroškintos daržovės apdedamos cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdomos, užbarstomos česnakai s. Paskui sudedami rozmarinai, kiti žalumynai, įpilama 1/8 l vandens ir viskas troškinama 25 minutes. Tuo tarpu nuplikomi ir nulupami pomidorai , supjaustomi į 8 dalis, išimamos sėklos, kotgaliai. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pomidorai sudedami į daržoves. Duodant į stalą troškinys apibarstomas petražolėmis.