Graikiniai riešutai su saldžiarūgščiu padažu -tian-suan-he-tao
Jums prireiks:
150 g graikiškų riešutų
2 griežinėliai konservuoto ananaso
1 žaliasis pipiras
2 raudonieji pipirai
Prieskoniai
150 g miltų
1 šaukštas kukurūzų miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
½ šaukšto druskos
100 ml vandens
Padažas
2 šaukštai kukurūzų miltų
2 šaukštai acto
4 šaukštai cukraus
7 šaukštai vandens
3 šaukštai pomidorų padažo
Veiksmai:
Gerai sumaišyti prieskonius, tada pridėti vieną šaukštą aliejaus ir dar kartą sumaišyti. Išmaišyti padažą, kuris bus naudojamas vėliau. Išgliaudyti graikinius riešutus ir apvirti karštame vandenyje (1 minutę), nusausinti. Užkaitinti pusę litro vandens, įberti šaukštą druskos ir virti riešutus 3-5 minutes. Apvolioti virtus riešutus gautoje prieskonių tešloje. Įkaitinti katilėlį (geriausiai su išgaubtu dugnu) su aliejumi ir kepti apvoliotus riešutus, kol taps traškūs, tada nusausinti. Supjaustyti ananasus, raudonuosius ir žaliuosius pipirus į mažus gabalėlius. Įkaitinti katilėlį su 2 šaukštais aliejaus ir maišant kepti pipirus ir ananasus. Supilti paruoštą padažą, maišant kepti tol, kol užvirs, tada suberti riešutus ir dar truputėlį pakepti maišant. Patiekti.
Mantas Matukaitis
sanitex.lt