Grietininiai sausainiai


Jums prireiks:

250 g margarino,
1 stiklinė rūgščios grietinės,
500 g miltų,
1 citrinos sultys ir žievelė,
0,5 kiaušinio paviršiui aptepti,
100 g kristalinio cukraus paviršiui apibarstyti.

Veiksmai:

Viską, išskyrus paviršiui apibarstyti skirtus priedus, šaltame kambaryje skubiai suminkykite. Tešlą palikite per naktį arba nors porai valandų šaltame kambaryje. Po to ją iškočiokite 5 – 6 mm storio lakštais, stiklinėle išspauskite apskritus arba kitokios formos sausainėlius, jų paviršių patepkite kiaušiniu ir apibarstykite druska su trintais kmynais arba cukrumi ir kapotais riešutais, arba tik kristaliniu cukrumi .
Sausainėlius kepkite 20 minučių karštoje krosnyje. Šie sausainėliai, ypač su kmynais , labai tinka prie alaus. Skanaus

Similar Posts