Grybai, troškinti su daržovėmis


Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
50 g lašiniukų
1 svogūnas,
3 morkos,
1 petražolė,
0,5 kopūsto gūžės, 2 stiklinės vandens arba sultinio,
7 bulvės,
1 stiklinė žirnių, 1 stiklinė pupų,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
0,5 stiklnės grietinės,
druskos, laiškinio česnako arba svogūnų laiškų,
krapų arba petražolių lapelių.

Veiksmai:
Grybus perpjauti pusiau arba supjaustyti gabalėliais. Puode pakaitinti riebalus, sudėti į juos kubeliais supjaustytas daržoves ir 5 minutes pakepinti. Tada įpilti vandens arba sultinio, ir uždengus troškinti, kol paminkštės. Tada sudėti pailgais gabalėliais supjaustytas arba į keturias dalis perpjautas bulves ir viską ištroškinti. Baigiant troškinti, sudėti atskirai ištroškintus grybus, pomidorų tyrę, grietinę, kapotus žalumynus ir prieskonius. Patiekti su agurkų arba burokėlių salotomis. Valgyti su kepta arba rūkyta mėsa. Skanaus!

Similar Posts