Grybų ir makaronų apkepas
Jums prireiks:
200 g makaronų arba lakštinių,
vandens,
druskos,
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
70 g rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
l,5 stiklinės pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Veiksmai:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su kapotais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kiaušinius išplakti su pienu, druska bei pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 — 200 °C temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps. Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis. Vietoj nugarinės į apkepą galima dėti margariną arba lydytus taukus. Tuomet geriausia patiekti su plonai supjaustytais kumpio griežinėliais. Skanaus!