Grybų ir pomidorų apkepas
Jums prireiks:
500 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
1 – 2 svogūnai,
1 – 2 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos,
3 – 4 šaukštai grietinės,
6 – 8 vidutinio dydžio pomidorai,
2 šaukšteliai sviesto ,
krapų ar petražolių lapelių.
Veiksmai:
Paruoštus grybus sukapoti ir kartu su svogūnais troškinti riebaluose, kad dalis skysčio išgaruotų. Pridėti grietinės ir pasūdyti. Grybus perdėti į ugniai atsparią stiklinę formą arba indą, ten pat koteliais žemyn sudėti pomidorus. Kiekvieną pomidorą apibarstyti druska ir uždėti po gabalėlį sviesto. Kepti orkaitėje, kol iškeps pomidorai. Patiekti apibarstytus smulkiai pjaustytias žalumynais.