Grybų ir virtų bulvių bandelės
Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
800 g virtų bulvių,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto arba grietinės,
druskos,
3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
5 šaukštai miltų.
Padažui:
1 šaukštas sviesto ,
1 šaukštas miltų,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio, lygiomis dalimis sumaišyto su grietine,
druskos,
pomidorų tyrės,
krienų arba sūrio.
Veiksmai:
Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias bandeles išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti. Patiekti su aštriu pomidorų, krienų arba sūrio padažu, kurį gaminti taip:
puode įkaitinti sviestą, jame apkepinti miltus, įpilti skysčio, 10 minučių pavirinti, sudėti pagardus. Skanaus!