Grybų kišenėlės


Jums prireiks:
500 g šviežių grybų,
2 svogūnai,
1 šaukštas riebalų,
druskos,
maltų džiūvėsėlių.
Tešlai:
2 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės vandens arba pieno,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai ištirpinto sviesto, druskos.

Veiksmai:
Grybus sukapoti, su svogūnais ištroškinti riebaluose, pasūdyti. Iš likusių produktų įmaišyti tešlą, 30 minučių palaikyti, kol iškils, ant lentos plonai iškočioti ir supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėti kauburėlį grybų. Tešlos kraštus patepti kiaušiniu ir užlenkus užspaudyti, kad pasidarytų trikampės arba siauros keturkampės ,,kišenėlės”. Jas išvirti pasūdytame vandenyje (virti, kol iškils į paviršių) ir patiekti sriuboje. Galima patiekti ir atskirai, užpiltas ištirpintu sviestu. Užkandėlius su grybais galima virti ir riebaluose, kol paraus. Patiekti pusryčiams su grietinės padažu ir troškintomis daržovėmis. Skanaus!

Similar Posts