Grybų padažas su agurkais ir pomidorais
Jums prireiks:
300 – 400 g. virtų grybų,
1 svogūnas,
1 – 2 pomidorai,
1 nedidelis raugintas agurkas,
1 stiklinė grietinės arba 0,5 stiklinės grietinės ir 0,5 stiklinės majonezo,
druskos,
cukraus,
pipirų,
1 kietai virtas kiaušinis,
svogūnų laiškų
petražolių lapelių.
Veiksmai:
Grybus supjaustyti griežinėliais arba mažais kubeliais, pridėti kapoto svogūno, pomidoro skiltelių, agurko griežinėlių, susmulkinto kiaušinio. Viską sudėti į salotinę, užpilti grietine (arba grietinės ir majonezo mišiniu), sumaišyta su prieskoniais ir iš pomidorų ir agurkų ištekėjusiomis sultimis, atsargiai sumaišyti.