Grybų pudingas
Jums prireiks:
300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
50 g sviesto ,
1 svogūnas,
druskos, pipirų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
1 stiklinė pieno arba sultinio,
sviesto formai patepti,
maltų džiūvėsėlių.
Veiksmai:
Grybus sukapoti ir kartu su svogūnu sumalti mėsmale. Į maltus grybus sudėti išsuktą sviestą, kiaušinių trynius, įpilti skysčio, įberti džiūvėsėlių arba miltų, pasūdyti. Paskiausiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą pudingo formą, uždengti, įstatyti į indą su vandeniu ir 60 minučių virti. Išvimti pudingą išimti iš indo ir karštą patiekti. Valgyti su grietinės padažu, keptomis arba virtomis bulvėmis, morkų, salotų lapelių, agurkų salotomis. Skanaus!