Įdaryta žąsis
Jums prireiks:
1.1 žąsis,
truputis druskos.
Įdarui:
2.1 kg obuolių,
3.400 g išmirkytų džiovintų slyvų,
4.2 šaukštai razinų,
5.2 šaukšрtai riešutų,
6.1 šaukštas cukraus,
7.6 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Veiksmai:
Išdarinėta žąsis įtrinama druska. Įdarui nulupti obuoliai ir slyvos supjaustomi, riešutai smulkiai sukapojami, suberiamas cukrus, razinos, džiūvėsėliai ir viskas sumaišoma. Į žąsį pridedama įdaro ir užsiuvama. Ji dedama į keptuvę, užpilama puse stiklinės vandens ir 1,5 valandos kepama, palaistant atsiradusiu skysčiu.
Iškepusi žąsis supjaustoma, sudedama į apvalų pusdubenį ir užpilama likusiu padažu. Skanaus!