Įdaryti baklažanai
Jums prireiks:
4 baklažanai,
4 svogūnų galvelės,
200 gr rūkytos šoninės,
200 gr šviežių pievagrybių, išpjautas baklažano minkštimas, petražolių lapelių, maltų juodų pipirų, sviesto, tarkuoto sūrio.
Veiksmai:
Paruošti baklažanai perpjaunami išilgai ir iš kiekvienos puselės išpjaunama dalis minkštimo. Pasūdoma, pabarstoma pipirais ir gausiai patepama sviestu iš vidaus. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas ir sumaišomas su smulkiai supjaustytų baklažanų minkštimu, supjaustoma šoninė ir pakepinama, atskirai pakepinami pievagrybiai ir viskas sumaišoma sudedami prieskoniai. Paruoštas įdaras uždedamas ant baklažanų apkepama orkaitėje 20 minučių apibarstoma tarkuotu sūriu ir dar pakepame 5 minutes.Padažui: 1 galvutė česnako, 3 arb.šaukštelius saldžių pipirų sulčių, 3 šaukštus grietinės, 2 šaukštus pomidorų padažo, viską sumaišyti.