Įdaryti kalmarai
Jums prireiks:
svogūno
2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
150 g plikytų ryžių
citrininių prieskonių
2 pomidorų, žalumynų
pipirų, druskos
4 kalmarų filė (maždaug po 150 g)
1–1,5 l sultinio
100 ml grietinėlės
Veiksmai:
Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min.
Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti.
Kalmarus nuplauti, prikimšti paruošto ryžių ir pomidorų įdaro. Galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad neišbyrėtų.
Kalmarus sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 30–40 min. Supilti grietinėlę, pabarstyti žalumynais.