Jautiena, troškinta su bulvėmis ir agurkais
Jums prireiks:
1.400 g jautienos,
2.40 g riebalų,
3.1 šaukštas pomidorų tyrės,
4.2 svogūnai,
5.1 šaušktas miltų,
6.150 g raugintų agurkų,
7.600 g bulvių,
8.50 g riebalų,
česnako, druskos, pipirų, cukraus
Veiksmai:
Mėsą supjaustyti 1cm storio pailgais gabalėliais ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus. Tada įdėti pomidorų tyrės, viską apibarstyti druska, pipirais, įpilti 2 stiklines karšto vandens ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, įpilti sulčių, atsiradusių troškinant, ir pagamintą padažą supilti ant mėsos. Kiek vėliau ten pat sudėti šiaudeliais supjaustytus agurkus, smulkiai sugrūstą česnaką ir aštrių pagardų. Druskos dėti nedaug, nes agurkai rauginti. Atskirai pakepinti paiilgais gabalėliais supjaustytas bulves, sudėti jas į troškinį ir viską troškinti dar 10-15 minučių. Patiekti galima su daržovių salotomis. Skanaus!