Jautienos ir silkės apkepas


Jums prireiks:

1.300 g virtos jautienos, 2.5—6 virtos bulvės,
3.100 g silkes filė arba 4.200 g nevalytos silkės, 5.200 g grietinės,
6.2 kiaušiniai,
7.30 g margarino,
8.1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
9.50 g sūrio.

Veiksmai:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūriu. Kepti 20 minučių nelabai karštoje orkaitėje. Apkepas iškepęs, jeigu jis lengvai atšoka nuo formos, o paviršius apsitraukęs gelsva plutele.
Patiekti karšta, tik ką išimtą iš orkaitės. Vietoj padažo tinka ištirpintas sviestas. Valgyti su daržovių salotomis.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...